פתיחת חשבון בנק אונליין

טיפים לפני רישום חברה בע"מ

לפני שאתם יוצאים לדרך עם העסק החדש שלכם. בין אם זה עסק נדל"ן חדש או חברת סטארטאפ עם טכנולוגיה פורצת דרך, ישנם כמה טיפים חשובים שמומלץ לדעת אודות רישום חברה.

בעשר השנים האחרונות נרשמו מדי שנה בישראל כ-15,000 חברות חדשות. רק בשנה שעברה נרשם שיא חדש כאשר נרשמו 16,799 חברות חדשות.

בחברת Ettorney העוסקת ברישום חברה אונליין, אספנו מספר טיפים:

  1. לא לרשום חברה במהירות האפשרית

כיום זה קל ופשוט לבצע רישום של חברה – ניתן לבצע הרבה מהתהליך באמצעות האינטרנט. כמו שציינו גם בפלטפורמה של Ettorney ניתן לבצע את תהליך הרישום של חברה בע"מ, תהליך המבוצע דרך האינטרנט חוסך שעות עבודה רבות וימים רבים לעומת התהליך הארוך הקיים כיום בשוק. מצב בו יש לרשום את החברה הוא מצב בו החברה נמצאת בתנופה מבחינת התזרים של החברה (הפעילות העסקית שלה) דבר היכול לבוא לידי ביטוי בגיוסי הון ממשקיע או בנק, רישום פטנטים וכן העסקה של עובדים.

  1. קניין רוחני הוא נושא חשוב

בסעיף הראשון עסקנו בנושא של מהירות הרישום, אך כעת ניגע בנושא שכן חשוב לרשום את החברה במהירות האפשרית.מצד שני לא כדאי לחכות זמן רב על מנת להימנע ממצב של תשלום מס גבוה בגין העברה של הקניין הרוחני של המיזם מהיזמים לחברה.

  1. לא לרשום את החברה בסוף השנה (סוף חודש דצמבר)

החלטתם להקים את החברה, ההמלצה שתחסוך לכם כסף הרב היאלא להירשם בסוף חודש דצמבר. במידה ואתם מתכננים לרשום את החברה לקראת סוף חודש דצמבר, כדאי לחכות לתחילתה של השנה (ינואר-פברואר)כך תהיה לכם אפשרות לחסוך את האגרה השנתית שהינה קלנדרית.

  1. הון המניות בחברה

לא מעט עורכי דין עוסקים ברישום חברות, אך לעיתים ישנם כאלה העושים טעויות לא במכוון. במקרה בו התקבלה החלטה על פתיחת חברת סטארט-אפ, הרי יש לרשום הון מניות רשום גדול יותר מההון המוקצה לדוגמא 1,000,000 (מיליון) מניות ובהמשך להקצות למייסדי החברה 100,000 מניות, זאת על מנת שתהיה אפשרות להשאיר מניות במאגר עבור משקיעים עתידיים, עובדים, שותפים ובעלי מניות נוספים. במידה והדבר לא נעשה היזמים יצטרכו בעתיד לבזבז זמן וכסף בכינוס אסיפת בעלי מניות להגדלת הון ודיווחים מיותרים לרשם החברות.

  1. לא לשכוח תקנון והסכם מייסדים

בעת פתיחת החברה חשוב לגעת ב-2 מסמכים חשובים: תקנון החברה, הסכם מייסדים. הסכמים אלו מגדירים את היחסים מבחינה עסקית ומשפטית בין השותפים והעובדים העתידיים. בנושא כתיבת תקנון אנו ממליצים לא לבצע הגבלה ולרשום את עיסוק החברה, אלא לאפשר לחברה להתעסק בכל עיסוק חוקיח.בנוסף, ניתן להסתפק בהסכם מייסדים מפורט שיכלול את כל התרחישים האפשריים בחברה,ולא להשקיע את הזמן בכתיבת תקנון מורכב אלה להסתפק בתקנון סטנדרטי המוצע ע"י הרשם.

  1. בדיקת שם החברה במאגר רשם החברות

כמו שציינו בתחילת המאמר, מדי שנה קמות מספר רב של חברות בישראל, לכן יש לבדוק האם השם שבחרתם עבור החברה אינו כבר קיים במאגר השמות של רשם החברות. ישנם מקרים מסויימים בהם רשם החברות (גוף ממשלתי) מסרב לרשום את שמה של החברה אם השם מזכיר קצת חברה אחרת.

על מנת להימנע מזמן מיותר ובזבוז גדול, רצוי לבצע חיפוש קודם במאגר השמות הקיים, כך שלא יהיה שם דומה או שם קיים של החברה.

  1. חסכון בזמן בעת הקמת חשבון בנק לחברה

הטיפ האחרון עוסק בהליך פתיחת חשבון בנק של חברה בע"מ. הוא כולל לא מעט פרוצדורות מפרוטוקולים שונים ועד לאישורי עורך דין וכן פרוטוקול הכולל זכויות חתימה של בעלי המניות. סניפי בנקים שונים דורשים מסמכים ואישורי עורך דין שונים.לכן מומלץ לבקש קודם מהסניף הספציפי את סט המסמכים הדרוש, ולאחר מכן לסיים את הפרוצדורה. ניתן לבצע הקמת חשבון בנק לחברה דרך המערכת של Ettorney.

לסיכום

אין ספק כי הליך הקמה ורישום של חברה בישראל כולל לא מעט שלבים, אבל מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע ולהפוך את ההליך המסורבל לפשוט ככל שניתן, על מנת לחסוך בזמן ובכסף.

be-inspiration מפתחים אנשים מקדמים עסקים