כיצד להתמודד עם פרידה מהשותף העסקי שלכם

תקציר מאמר מתוך אתר

פרידה, בעיקר במגזר העסקי היא קשה במיוחד. למרות שאתם חושבים שזה אף פעם לא יקרה לכם, חשוב לדעת כיצד להגן על עצמכם במידה והסיטואציה הזו אכן תתרחש.

תוכניות משתנות, פרידות קורות. השותף העסקי שלכם יכול לקבל הצעת עבודה מדהימה, לחלות או להחליט על שינוי בתוכניות העסקיות שלו. כשאתם קופצים למיזם חדש, קשה לדמיין שיום אחד הוא עלול להתפרק, אבל אתם אף פעם לא יכולים לדעת מה יכול לקרות.

ג'וי ר. באטלר, עורכת דין מוושינגטון המייצגת בתי עסק במבחר תחומים כמו תוכנה, תקשורת, בידור ושירותי מקצועיים מייעצת לעיתים קבוצות לאנשים שונים לאחר שהשותפות העסקית שלהם התפוצצה.

באטלר ראתה מגוון סיבות להרס הקשרים העסקיים, כולל חילוקי דעות בגלל נסיבות בלתי צפויות, חבלה של השותף בפרויקט וחוסר בהירות לגבי זהות הבעלים של הפרויקט.

הדרך הטובה ביותר להכין את עצמכם לפרידה מהשותף העסקי שלכם היא להכין תוכניות עוד לפני שאתם מאחדים כוחות. הבינו את החוקים, נהלו משא ומתן על סעיפי היציאה והגנו על עצמכם באמצעות הטיפים הבאים.

 

ערכו דיון על הנושאים שאתם לא רוצים לדבר עליהם

שותפים עסקיים צריכים לחתום על עסקאות עם יותר מסתם תחושה של אסטרטגיה עסקית. חשוב לשמור על ראש פתוח. באטלר טוענת כי "גרם אחד של מניעה באמת שווה לק"ג אחד של תרופה". "תנו הערכה כנה של מה שאתם רוצים להשיג ממערכת יחסי העבודה שלכם".

באטלר מוסיפיה ואומרת שלדבר על זה זה רק הצעד הראשון. לא משנה לאיזו מסקנה תגיעו, הקפידו לרשום את הכל. אם אתם מוצאים את עצמכם בעיצומה של פרידה עסקית עוינת ואין לכם הסכם שותפות כתוב, אתם נתונים לחסדיי השותף שלכם, לחוקי המדינה שלכם ובתרחיש הגרוע ביותר למערכת בתי המשפט.

קל יותר לפתור בעיות כשאתם נמצאים בתנאים טובים עם השותף שלכם. פמלה בלין, עורכת דין בחברת בודל ודומנקיס אומרת שאם תדברו על סיום השותפות ביניכם בהתחלה, כשכולם עדיין חברים ומדברים אחד עם השני, יהיה לכם הרבה יותר קל לנהל את התהליך מאשר במצב בו השותפים לא יכולים להיות באותו החדר ביחד.

 

אל תעשו את זה בעצמכם

פרידות יכולות להגיע לטונים צורמים. אנשים בעלי מזג חם יכולים לגרום למשבר פיננסי ונזק משמעותי לשני הצדדים. אנג'י סגל, יועצת עסקית המתמחה בניתוק קשרים עסקיים אומרת כי כשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב לבקש עזרה מצד שלישי. מצאו מגשר בלתי משוחד שיוכל להקל על הדיון ולשמור עליו ממוקד ומכובד.

מגשר יכול לעזור לכם לשמור על שיחה ממוקדמת ולודא ששני הצדדים משיגים את התוצאה הטובה ביותר שניתן. קבעו לכם מטרה – ניצחון. שני השותפים יכולים לנצח, העובדים יכולים לנצח והלקוחות גם כן יכולים לנצח.

 

שמרו על השלום

איאן ארנוביץ' מייסד שותף ומנכ"ל במכרזים ממשלתיים אומר כי כלל הזהב בעולם העסקים הוא שאף פעם אתם לא יכולים לדעת מתי תפגשו שוב את השותף שלכם. לא משנה מה ההפסד, פשוט לא שווה לשנוא את השותף שלכם.

נסו להפוך כל פרידה עסקית למצב שבו כל אחד מהצדדים יכול לנצח. עשו את מיטב המאמצים כדי להישאר ידידותיים אחד עם השני.

זה אומר שצריך לודא ששני השותפים לקוחים חלק שווה בנטל והאחריות תתחלק באופן שווה. אם תוצאות הפרידה יובילו להפסד, ודאו ששני הצדדים מתחלקים בנטל במידה שווה.

be-inspiration מפתחים אנשים מקדמים עסקים